Somnul subțire cu Confort Merino se ține

Vizită de Lucru la Confort Merino, Piatra Neamț

 

Cu toții suntem preocupați de felul în care dormim. Să fie, domnule, un somn liniștit și neîntrerupt de nimic, până dimineață. Tânjim după așa ceva, unde și știm că e elementar pentru imunitate, pentru o viață bună și o energie pe măsură. Cum să obținem asta? Sigur, din cum ți-ai aranjat viața, din cum te ai cu vecinii, din ce stăruie pe conștiință, dar să presupunem că suntem toți mielușei și am dori să ne fie și comod și plăcut ca la sânul mamei. Al oii, adică. Cum e mai bine să dormim, cu ce să ne învelim, pe ce să punem capul, dacă nu avem o Mioriță la îndemână?

E plin netul, e plină tolba înțelepților, umblă multe vorbe despre somnul odihnitor. Ce reiese este că avem nevoie să dormim la orizontală, dăăh, 🙂 și că e ideal, e formidabil, e fantastic să ne înconjurăm de fibre naturale. Somnul se mulează exemplar pe ceva natural și organismul te răsplătește dacă-i oferi așa ceva.

Clar că vrem cu toții să existăm la capacitatea noastră maximă.

Tot urmărind lumea celor care știu bine cu ce se mănâncă somnul bun care te reface, am aflat despre lămpi, despre saltele, despre tradiții și extrase din lumea prinților și prințeselor, a celor dibaci, descurcăreți, care găsesc mereu raportul preț-calitate optim, dar și a celor pentru care banii nu-s o problemă, doar confortul complet și neștirbit. Când a venit vorba de plăpumi, perne, saltele se detașau mesaje, păreri, sugestii ale prietenilor buni dar și ale specialiștilor în privința lânii, ca material în care dormi regește.

Lumea entuziasmată că s-a schimbat totul odată cu lâna adoptată în dormitor, că respiri altfel, că dormi altfel, că nu transpiri, că visezi frumos, multe păreri, multe semne de întrebare. Am fi fost sceptici dacă vedeam o reclamă cu reacții exagerate, cu wow fals și zâmbete fericite de așa o găselniță. Dar, nu. Erau păreri la superlativ aruncate ici-colo pe social media, erau review-uri hotărâte, erau aplauze inimoase, era entuziasm cât cuprinde și era un nume, care se repeta: Confort Merino. Din România. Reținut. Dar nu e de ajuns. Trebuia verificat. Trebuia mirosită afacerea. Noi avem un nas trecut prin filtrele copilăriei pre și post Revoluție, prin cărți, prin filme și călătorii, experiențe diverse și, mai presus de toate, prin bun simț.

 

Așa că noi nu credem până nu vedem, de cele mai multe ori. Sigur că nu e deschis oriunde am vrea noi să cercetăm, e și ăsta un aspect important, ospitalitatea, uriaș potențiator de entuziasm. Dacă ușile-s deschise, e semn că nu e nimic de ascuns, totul e transparent pentru toată lumea. Uneori ele-s închise, sigur că există justificări, dar pentru noi, reacția de Talk to the hand e foarte sugestivă.

Am pornit pe urmele Confort Merino. Am studiat site-ul, care, by the way, arată foarte bine, reclamele proprii de pe social media și părerile celor din jurul nostru. Minimul nostru barometru de bun simț ne spunea că trebuie să pornim într-acolo. Spre Piatra Neamț. Dar mai întâi, să dăm Bună Ziua, prin rețelele de socializare. Nu pornești așa, să străbați țara, fără să stabilești câteva punți de legătură. Poate nu ne pot primi, poate au ședințe, transporturi, poate au copiii gripă sau pur și simplu sunt timizi, există atâtea opreliști. Ei bine, nu fuseră opreliști. Am găsit oamenii la locul lor, la propriu și la figurat, ne-au răspuns cu o jovialitate molipsitoare, logo-ul lor a vibrat, a zâmbit, a pus emoticoane. Cum am întrebat, cum am primit răspuns. Ba chiar și invitație de a vizita mica fabrică de pilote și perne de lână, Confort Merino, din Piatra Neamț și de a ne convinge mirosind, pipăind, întrebând. Ne răspunsese chiar Oana Tatu, managerul Confort Merino.

În astfel de clipe, noi pornim cu toate pânzele sus să aflăm ce e nevoie pentru ceilalți români. Nu o să vă descriem decât pe scurt, pentru că în rest am filmat, în regim de live, toată experiența, o puteți vedea pe Facebook și YouTube-ul Vizitei.

Dar trebuie să scriem și aici, să rămână consemnat negru pe alb că am găsit în acel atelier de undeva din estul României o relație sudată între cei doi protagoniști, Oana și Cătălin Tatu, o complementaritate profesională aproape de perfecțiune, ea, cu marketing bine deprins în vremuri de înflorire a modei românești, la Dy Andy, el, inginer mereu în căutare de îmbunătățiri ale utilajelor și invenții bune de aplicat în producție. Cei câțiva angajați erau oameni de bază, lucrând de mai bine de 5 ani cu familia Tatu, mulțumiți și veseli, proiectele îi implicau exact cum bunicii implică nepoții în toate descoperirile. Această Vizită ne-a întărit, încă o dată, convingerea că legătura adevărată de familie este factor de longevitate și succes pe piață. Avem mulțime de exemple în favoarea acestei convingeri. Doar să ne stârniți.

Impresionant este faptul că nu se face rabat la calitate. Lâna Merinos, procurată din sudul si estul Europei, ușoară și călduroasă, este supusă unei tehnologii aparte, care elimină eventuale efecte neplăcute, prin intervenție strict naturală. Bumbacul care o căptușește este unul fin și de asemenea, protejat doar natural, pentru a face întâlnirea cu pielea foarte plăcută. De aceea succesul la clienții occidentali, care apreciază nespus traiul ajutat de componente naturale, ca pe vremea bunicii, dar cu o atingere de nou, ușor, modern.

Dar cel mai impresionant este, pe lângă robotul de matlasat pilote botezat de noi Vasile, bineînțeles, rodul muncii lor, ce poate ieși din mâinile acestor oameni. Perne, pilote, saltele de lână, împachetate în propriile sacoșe textile îmbietoare, mirosind a lavandă și promițând somnul perfect. Produse care arată minunat, parfumate divin, discret, la pipăit simți că te întorci în așternuturile curate ale mamei, totul este legat, articulat, nimic nu e fără sens.

Era clar. Dădusem peste niște oameni care au găsit drumul potrivit. De a dărui oricui îi descoperă o experiență autentică de ACASĂ plăcut, de bine deplin, prin întâlnirea cu materialul rădăcinilor noastre ancestrale, lâna, care, învelită în foiță de bumbac poate mângâia visele cum nu ne imaginăm. Și atunci am înțeles de ce comenzile din țară și străinătate nu contenesc, de ce Oana și Cătălin știu că sunt pe drumul cel bun și pregătesc noi linii de produse nișate, cu alte materiale naturale, de ce e bine să faci drumul București-Piatra Neamț și să zici românilor că au cu ce se înveli în familie.

L.E. Ne-am procurat, bineînțeles, între timp, pernă și pilotă made by Confort Merino. Se visează bine despre antreprenorii români. Nici nu trebuie să mai numeri oi.

You may also like

Leave a comment