Chira Florentina

Vizită de Lucru la Florentina Giol, designer, Brăila

 

Brăila înseamnă şi modă, nu doar Chira Chiralina, tanti Elvira, Panait Istrati, Oraşul cu salcâmi, Terente, armatori, hrube turceşti.  Toate condimentează poveştile Brăilei şi multe sunt intrate în folclorul urban. Doar că noi n-am nimerit ca orbul Brăila, ci am venit ispitiţi de lavandă şi să vedem ce se mai poartă pe străzile liniştite din oraşul dunărean, la evenimente, la spectacole, la plimbare, ce cap frumos rasare cu idei îndraznete, creative. Știam deja din proiectul Designeri în Vitrina Yokko o brăileancă extrem de talentată în domeniul creatiei vestimentare și ne-am propus să o revedem. N-a trebuit să căutăm mult, pentru că hainele Florentinei Giol sunt deja celebre pentru combinaţia optimă de glam şi confort.

Nici nu puteau fi altfel, era de ajuns să vedem atelierul. De acolo ies nişte creaţii vestimentare cu eleganţa echilibrată de materiale alese cu grijă, croieli cu aparentă simplitate, dar care odată îmbrăcate îţi dau un aer mai ceva ca în marile capitale ale modei. Doar nu degeaba a studiat pictura la Brăila şi apoi moda la Bucureşti Florentina cea cu suflet zâmbitor(uneori 😇).  În atelierul plin de lumină şi decorat cu stil stăteau cuminţi, aliniate, aşteptând persoana potrivită să le încerce, să aleagă şi să le ia acasă, nişte rochii absolut minunate şi salopete şi tunici. Ne-am și mirat că nu pluteau prin atelier de frumoase ce erau, mai ales noua colecţie.

Modă şi stil la Brăila

Florentina e pasionată de costum, de scenă, aşa că s-a inspirat din celebrul cântec al lui Emeric Imre şi i-a spus Nebun de alb. Materiale fluide, garnisite cu câte un accent, ba roşu, ba negru, ba albastru. Erau şi materiale complet albe, texturate ce ţi se aştern pe piele cu blândeţe şi farmec. Aşa e noua colecţie, dar am tras cu ochiul şi la cele despre care auzisem. N-am rezistat (nici nu văd de ce am fi făcut-o) şi am încercat din toate şi albe şi ocru şi albastru. A fost o experienţă de zile mari! Atât de comode, purtabile, versatile, fără rabat de la stil, de la eleganţa necesară unei femei sigure pe ea.

Blue bird e colecţia de anul trecut a talentatei Florentina, care e atât de năzdrăvană, că nici nasturii nu sunt decât speciali, ca şi pantalonii, ce pot fi purtaţi şi pe dos. Nu ştim ce culori se vor purta anul viitor. De fapt, nici nu contează atât de mult. Când sunt designeri atât de inspiraţi chiar aici, la noi, viitorul modei româneşti e asigurat. Nu poate fi decât unul elegant, cu nuanţe bine alese şi lumini care să scoată în evidenţă un umăr frumos, un şold armonios, un picior plin de graţie.

Dar credem că, din toată povestea asta, cel mai bine se vede piciorul de plai elegant, dichisit, trendy și o gură de rai care zâmbește a satisfacție, ca să nu zicem că râde de-a dreptul, fericită.

You may also like

Leave a comment