La Două Bufnițe are țara, dar mai mult chiar Timișoara

Vizită de Lucru la librăria La două Bufnițe, Timișoara

 

Sunt în lume bufnițe mari și mici, perlate, cu coarne, ciufi și huhurezi, dar noi am văzut în Timișoara altfel de bufnițe. Ele sunt ahtiate după cărți și cafea. La Două bufnițe lucrează, de fapt, cinci și au cea mai simpatică librărie. Buhuhu, la luna șuie! 🦉

Incredibil, dar adevărat, se poate face o afacere şi cu cărţi, iar cele două bufniţe de la Timişoara ne dovedesc asta de aproape cinci ani, de când au deschis pe strada Matei Corvin o librărie cochetă, în interiorul căreia e şi o cafenea, aprovizionată de la nea  ☕️ Florescu, furnizorul de cafea şi delicatese, faimos pentru cafeaua lui şi farmecul poveştilor.

Oana şi Raluca sau Raluca şi Oana sunt cele două bufniţe, care încă din clasa a V-a împart o prietenie, pasiuni comune şi un destin ce face timişorenilor viaţa mai interesantă. Absolvente de litere, aşadar cititoare profesioniste, pasionate de literatură contemporană, ele au decis să facă din preocupările zilnice o afacere.

La aproape cinci ani de la înființare, La Două Bufnițe este una dintre cele mai faimoase librării din ţară, care atrage în continuare bufniţe de tot felul: pe rafturile doldora de cărţi, la făcut cafea, la vândut sau la radio, unde Raluca vorbeşte tot despre cărţi. Ehei, nu degeaba e bufniţa simbolul înţelepciunii!

 

 


📚Să tot treci pe la librărie! Iei o cafea, admiri decorul şi te laşi furat de cărţi! Sunt acolo fel şi fel, cu coperţi ademenitoare, mai-mai că ies autorii şi te trag de mânecă să intri în lumea construită de ei, cuvânt cu cuvânt! Literatura contemporană e la ea acasă, scriitorii timişoreni au sectorul lor, copiii se bucură de un spaţiu unde li se şi citesc poveşti, iar cărţile de specialitate sunt gata să adauge fiecare câte o porţie bună de înţelepciune. Tentaţia e mare, aşa că odată intraţi în librărie, precum în scorbura bufniţelor din poveşti, veţi cutreiera cultural printr-o lume întreagă şi e imposibil să nu ieşiti cu câteva cărţi de acolo. Dacă nu, faceţi o vizită virtuală pe site şi vin bufniţele la voi (în Timişoara) cu cărţile alese.

P.S. Există specia👓 Bufnița cu ochelari (Pulsatrix perspicillata), dar cele cinci de La Două bufniţe acţionează diurn şi sunt topite după poezie! 🦉

You may also like

Leave a comment