Adami’s Sweets, dulciuri ca-n sânul lui Adam

Vizită de Lucru la Adami’s Sweets, Râmnicu Vâlcea

Pomul cunoașterii prăjiturilor

Dacă în copacul cunoașterii s-ar fi atârnat ciocolate și prăjituri preparate de Daniela Achim, sigur Adam și Eva le-ar fi ras dintr-o suflare, șarpele ar fi rămas fără desertul favorit și deci fără replică și rol principal și lumea ar fi luat o altă întorsătură. Dar ce vorbim noi aici, Dumnezeu nu ar fi lăsat pe mâna celor doi înaintași așa pom cu minuni, că știa El ce le poate pielea, cu firea lor decăzută. De-aia le-a dat un măr, zic unii, un fruct, zic alții, tot dulce, nu comentăm, poame bune și acolo, dar nu chiar top of the tops.

Așa sunt prăjiturile Danielei, în 3 cuvinte:extraordinar de bune. Adică, pe românește, făcute cu drag. Oricum ai vorbi, daca ai pe masă așa ceva, nu te faci de râs nici dacă ai oaspeți români, căliți în crize de identificare a nutrienților și complexe de inferioritate, nici străini, mai simandicoși, mai îndeaproape cunoscători a ce e bun, fin, de calitate.

 

Unde dai și unde găsești dulciuri

Am fost chiar la laboratorul Adami’s Sweets într-o zi de toamnă frumoasă, cu soare zâmbitor. Asta nu ne face mai puțin vigilenți când e vorba de a descoperi și recomanda produse de calitate românești. Pe drum spre Transilvania, ne-am oprit în Râmnicu Vâlcea să regăsim antreprenori reveniți în țară, cu entuziasm, la Daniel de la cafeneaua Arbusto. Dintr-una-ntr-alta, vine vorba de dulciuri. Și, brusc, toată lumea de față ne-a recomandat să vizităm laboratorul de cofetărie Adami’s Sweets. Trebuie să gustați măcar! Păi de ce? Suntem circumspecți, mai ales când e vorba de produse în care nu poți identifica ce s-a pus. Mai mult, se știe că lumea e diferită în alte orașe, sunt alte influențe culinare, alte gusturi, alte accente, și nu doar de limbaj. Cu atât mai delicat să ne declarăm impresionați. Dar…atâtea voci! Atâta insistență! Atât de aproape și noi așa înnebuniți după dulciuri bune! Am prelungit șederea cu gândul să facem o testare. Fără așteptări, că e mai bine.

Pffai…ce surpriză  U R I A Ș Ă Semnul exclamării.

Într-un spațiu larg ca o arenă, cu antreprenori de toate tipurile, culorile și ariile de desfășurare, într-un soi de hub în aer liber, un colțișor mic cu o firmă clară, corectă și flori colorate la ușă nu anunța nimic special.

Dar am întrat într-o încăpere mică cu tejghea și câteva produse expuse, din aceasta se ițea laboratorul, curat și doldora de arome îmbietoare. Am cerut frumos câteva prăjituri și apoi am supus Adami’s Sweets testului suprem, al ciocolatei. Tir de întrebări. Din ce e făcută? Cum o preparați? Nu se enervează că întrebăm. Ba chiar parcă abia aștepta. Importăm bobițe de ciocolată fină de cea mai bună calitate din Belgia și eu prepar tot felul de bomboane, de batoane, cum mi se pare mie că ar fi mai de dorit de către copii mici și mari.

 

Zâna bună a ciocolatei

Ne vorbea chiar lucrătoarea principală, Daniela Achim, cea care a îndrăznit să viseze să facă ce-i place. Coincidență. Daniela Achim era și ownerul afacerii. Un om cu bun simț, care lucrează cu dragoste, căci cum altfel decât cu dragoste poți da calm răspuns unui șir de întrebări. Ți-e dragă munca ta și atunci o prezinți cu drag, ca pe copilul tău. Că trece prin tine. Pasiunea se vedea de la o poștă. Ar fi vorbit zile întregi despre copilașii ei, micile opere de artă ale cofetăriei. O femeie de ispravă, răzbătătoare, extrem de tenace, care a deschis acest laborator de dragul propriilor copii, ca mulți alți antreprenori de succes, ca să creeze pentru ei și pentru cei asemenea lor, care nu se pot apăra de porcării introduse în momeli dulci. Se știe că mulți renunță când e să treacă prin furcile acceptării proiectelor de finanțare cu fonduri europene. Ea nu s-a dat bătută și de un an avea pe mână acest laborator care deja bucurase mulți clienți. Calitatea și-a spus cuvântul. A atras. De unde se vede că nu contează zona, accentul sau culoarea cizmelor. Ce e bun e bun. Lumea a recomandat, noi am ajuns și am decis, vrăjiți pe dată, să facem un live să știe și urmăritorii noștri din online. Aveam să constatăm că apăruseră și offline urmăritori, dar nu erau ai noștri, ci ai celebrului deja laborator, Adami s Sweets. Era o banală coadă.

Hm, n-ar fi coadă dacă n-ar fi bun. Lumea simte, oricât e de puțin umblată ar fi. Avem gustul bun în rărunchi, de la străbunici moștenire.

Asta în gândul nostru, că de vorbit nu mai vorbea nimeni, căci nu se mai putea. Gura avea întâlnire cu cozonacul. Și acesta i-a pus capac, ca să nu existe dubii.

Țineți minte. Strada Gib Mihăescu, Rămnicu Vâlcea. Adami’s Sweets.

De atunci revenim de câte ori putem la Adami’s Sweets. Daniela este un om așa cum ne place, iar în jurul ei gravitează cei care simt corectitudinea și dragostea cu care sunt tratați, starea ei de bine, exact cum bănuim că e-n sânul lui Avram.

Cât despre Adam și Eva, ne pare rău că n-au gustat așa ceva, dar ne pare și bine, s-ar fi schimbat lumea și nu se știe dacă în altfel de condiții ne-am mai fi întâlnit cu Daniela de la Adami’s Sweets din Râmnicu Vâlcea.

Noi vrem să ne bizuim pe un ceva sigur.

Nu mai continuăm, că intrăm în sevraj. Păi uitați și voi ce pregătesc de sărbători.

You may also like

Leave a comment