Hora instrumentelor muzicale
Vizită de Lucru la Fabrica de Instrumente Muzicale, Hora, Reghin
De la bucata de lemn la bucata muzicala
Am primit o chitara de ziua mea cind eram mica. Asa am invatat sa ma joc de-a muzica. O am si acum. Cind am tinut-o prima oara in mina m-am uitat repede ce scrie pe ea: Reghin. Si am retinut numele acestui oras cu bucurie, cum retii unde se face inghetata ta favorita, care e ziua cind ti-ai intilnit iubirea, cum il cheama pe catelul cel simpatic al unchilor tai de gradul sapte. De-atunci am o afectiune aparte pentru Reghin, parca e un locsor magic, numai de mine stiut, care-ti aduce muzica in casa.
Am constatat, prin Vizita de Lucru, ca este chiar miraculos felul in care s-a mentinut insula facatoare de muzica, Hora numita, atitia ani intr-o tara care mizeaza mai degraba pe galagie. Nu numai ca s-a mentinut, dar a facut sa vibreze si alte tari, de vreme ce este intre cele mai mari fabrici de instrumente muzicale din Europa.
Hora, o minunata ocazie de a picta, de a sculpta, de a cinta. De a inota. Printre instrumente muzicale. Artele se intilnesc atunci cind inveti sa construiesti o vioara, un violoncel, o chitara.. Am avut noroc de instructor bun, directorul fabricii Hora: Nicolae Bazgan. M-a facut sa vad toata frumusetea muzicii, inainte sa fie cintata.
Iata si o galerie foto a frumoasei noastre experiente la Hora.